Novità su WERMA

21 Lug 2020

EvoSIGNAL verlicht "groene" luchthavens

ITW GSE zet de nieuwe EvoSIGNAL-signalisatie van WERMA in op zijn milieuvriendelijke grondstroomgeneratoren

Het gras “groener” maken

Elke dag wordt de luchtvaartindustrie geconfronteerd met nieuwe en steeds strengere normen om luchthavens schoner en groener te maken. Veel van 's werelds grootste luchthavens bevinden zich in of rond de bebouwde kom en de vraag naar schonere emissies van apparatuur en machines neemt toe. Luchthavens hechten vervolgens meer belang aan het verkleinen van hun ecologische voetafdruk. ITW GSE speelt hier een essentiële rol. De producten die ze aanbieden, dragen effectief bij tot het verkleinen van de ecologische voetafdruk van luchthavens, met name schone, betrouwbare en goedkope GSE-systemen (GSE = Ground Support Equipment).

Toonaangevend voor de toekomst

Ground Support Equipment (GSE) is de ondersteuningsapparatuur die op een luchthaven wordt gevonden, doorgaans geïnstalleerd aan de rand van startbanen en in het servicegebied van een terminal. Ze worden voornamelijk gebruikt om een ​​veilige bediening van het vliegtuig te garanderen na de landing en voor een nieuwe start, en om het vliegtuig tussen twee rotaties te onderhouden. Het belangrijkste doel van GPU’s - Ground Power Units – (grondstroomgeneratoren) is om vliegtuigen van stroom te voorzien vóór het opstijgen en na de landing. Het vliegtuig heeft doorgaans nog steeds stroom nodig om de cabine te verlichten, te reinigen en voor het aandrijven van verschillende displays in de cockpit en de cabine. Door gebruik van de GPU kan de hulpmotor van het vliegtuig worden uitgeschakeld. ITW GSE produceert eveneens PCA-apparatuur - Pre-Conditioned-Air - die klimaatgestuurde lucht leveren aan de vliegtuigcabine terwijl deze geparkeerd staat.

ITW GSE richt zich op het leveren van de schoonste, meest betrouwbare en kostenefficiënte GSE aan de luchtvaartindustrie. De lijn van GPU’s en PCA’s van het bedrijf wordt gevoed via de netvoeding van de luchthaven en is zonder twijfel de meest milieuvriendelijke ground support apparatuur. Echter, voor luchthavens zonder voldoende elektrische infrastructuur of voor afgelegen parkeerplaatsen, kunnen GPU’s niet worden gebruikt. Er worden dan vaak mobiele dieselgrondmotoren gebruikt. Als we echter kijken naar de totale hoeveelheid ground support apparatuur rond een vliegtuig, komt maar liefst 42% van de CO2-uitstoot van deze diesel aangedreven generatoren! Dit maakt het erg interessant om diesel te vervangen door batterijvoeding op de grond. In feite betekent het vervangen van slechts één diesel GPU door één ecologische eGPU, een besparing die overeenkomt met emissies in het bereik van ongeveer 88.000 kg CO2 of CO2 van 80 huishoudens, of 50 auto's of 100 hectare bos.

Door batterijen aangedreven grondvoedingen - zuinig en schoon

Jacob Frank is al meer dan vier jaar hoofd strategische inkoop bij ITW GSE en is verheugd dat het bedrijf als eerste een alternatief heeft gelanceerd voor de traditionele dieselmotor generatoren. “ITW zet hier nieuwe maatstaven en is een echte pionier op dit gebied. We bieden onze klanten een zeer milieuvriendelijke oplossing en zorgen voor een constante kwaliteit en vele andere voordelen” zegt Frank. "Lage bedrijfskosten, weinig onderhoud en een langere levensduur enerzijds en zeer stille, emissievrije apparatuur anderzijds."

Frank is van mening dat de ITW GSE 7400 eGPU de ideale oplossing biedt voor luchthavens die de CO2-uitstoot willen verminderen en tegelijkertijd de werkomgeving voor grondpersoneel willen verbeteren. De batterijgevoede oplossing stoot geen CO2 of NOx uit. Sinds de introductie van deze serie ecologische producten is de vraag gestaag gegroeid en momenteel produceert ITW GSE ongeveer 400 eenheden per jaar.

Veiligheid staat voorop dankzij optische en akoestische signalisatie

ITW GSE ontwikkelde, in samenwerking met Schiphol Airport in Amsterdam, deze nieuwe grondstroomgenerator. Het bedrijf voerde regelmatig gesprekken met grond- en onderhoudspersoneel, resulterend in een product dat door iedereen warm is ontvangen. "Je sluit het simpelweg aan", zeggen de tevreden gebruikers. Arbeidsomstandigheden voor medewerkers zijn aanzienlijk verbeterd door verminderde emissies en geluidsniveaus. Dit resulteert in grote interesse voor de ITW GSE 7400 eGPU-serie op de markt.

Bij de ontwikkeling van de GPU waren niet alleen de milieuoverwegingen belangrijk, maar ook de veiligheid. Om de veiligheid van de gebruikers te garanderen, zijn er twee optische beacons en één geluidssignaalapparaat geïnstalleerd op het dak van de unit. Dit is zichtbaar voor alle operatoren en voor de piloot in de cockpit. Jacob Frank legt uit: “Als er een probleem is met de stroomkabels naar het vliegtuig, gaat het geluidssignaal af. De optische signalen kunnen worden gebruikt om bijvoorbeeld opladen of ontladen, voertuigbewegingen of lage accuniveaus weer te geven. Deze opties worden door de operator geselecteerd.”

EvoSIGNAL - flexibel, slim en duurzaam

“We waren op zoek naar een zeer helder, flexibele lamp met lange levensduur en ontdekten WERMA's EvoSIGNAL”, zegt Frank. “We waren vooral onder de indruk van de enorme flexibiliteit van het product: de klant kan zelf de kleur kiezen en welke functies de lichten moeten aangeven.“ Dankzij de TwinLIGHT-functie kunnen twee lichteffecten worden gecombineerd in één product. Zo kan de gebruiker kiezen tussen continue LED-verlichting of knipperende LED-verlichting. Beschikbare kleuren zijn rood, groen, oranje, blauw en wit en de allernieuwste LED-technologie zorgt voor een onderhoudsvrije werking en een lange levensduur.

Voor het akoestische alarm vertrouwt ITW GSE op de krachtige, meertonige sirene van 110 dB van de EvoSIGNAL-serie. 'Als het alarm afgaat, geeft dit aan dat de spanning van de voedingskabel te hoog is. Dit fenomeen doet zich vooral voor wanneer de unit zich van het vliegtuig verwijdert. "

“WERMA: onverslaanbaar”

Flemming P Jørgensen, sales verantwoordelijke bij WERMA's Deense partner, Robotech, heeft voortdurend contact met ITW GSE. Hij vat de kenmerken en voordelen van het gamma als volgt samen: Met EvoSIGNAL genieten onze klanten van een "best in class" productfilosofie die intuïtieve montage en installatie biedt, een robuust ontwerp, internationale goedkeuringen, extreem zichtbaar vanuit elke hoek; gewoon een oplossing zonder compromissen.”

Jacob Frank is erg blij met de samenwerking met WERMA: “Het is geweldig hoe eenvoudig en toch professioneel het werken met het bedrijf en zijn partner Robotech is geweest. De producten zijn echt onverslaanbaar en van een hoog kwaliteitsniveau. ”Hij lacht bij het beantwoorden van de vraag waarom WERMA? “Wel, WERMA is tenslotte een wereldleider in signaaltechnologie. Onze verwachtingen zijn volledig ingelost en we zouden op elk moment opnieuw voor  WERMA kiezen.”

Press contact

Udo Skarke
General Manager  • WERMA USA

Tel. +1 (470) 361 / 0600
us-info@werma.com